365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

💾 Dit zijn de 25 meestgebruikte, beste gratis softwarepakketten van 2022 om te downloaden

In dit artikel kan je de meestgebruikte software terugvinden voor Windows-computers. Al deze software is gratis aangeboden en kan dus zeker niet ontbreken op je PC. Third-party software geeft de kans om extra taken te volbrengen die niet inbegrepen zijn in Windows 10 of Windows 11.

Welke software gebruik jij het meest?
0
Laat hier een reactie achterx

Dit zijn de meestgebruikte gratis internet tools

1. Chocolatey of Winget om software te installeren

Winget of Chocolatey zijn Windows Package Managers die ervoor zorgen dat third-party software installeren eenvoudig is. Als je Chocolatey hebt geïnstalleerd op je computer kan je gemakkelijker software uit onderstaande lijst installeren op je computer.

Chocolatey software installeren kan je via het commando: Choco install GIMP -y
De software package manager zelf kan je installeren via: Chocolatey Software | Installing Chocolatey

2. GIMP voor fotobewerking

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een grafisch programma voor digitale beeldbewerking, o.a. het bewerken van foto’s, op de computer. GIMP is een tegenhanger voor Photoshop of andere fotobewerkingsprogramma’s.

Via Youtube kan je verschillende trainingen volgen: Complete Tutorial for Beginners 2020 – YouTube

3. LibreOffice of Microsoft Office Online voor tekstverwerking

LibreOffice is een krachtig officepakket dat toelaat om tekstverwerking te doen op een soortgelijke manier dan OpenOffice of Office 365 Apps. Voordeel bij LibreOffice is dat het gratis is. Nadeel; veel bestanden hebben een eigen visuele vormgeving omdat bijna iedereen met Microsoft Office werkt. Binnen de Microsoft Cloud heb je ook de mogelijkheid om gratis bestanden te bewerken welliswaar volledig online.

4. Audacity voor geluidsbewerking

Audacity is een Open Source programma voor geluidsbewerking en montage. Het is perfect geschikt voor het knippen van fragmenten, in- en uitfaden, het verhogen van het volume, onderdrukken van ruis, veranderen van toonhoogte, toevoegen van effecten en het mixen van geluidssporen.

5. Greenshot voor screenshots

Greenshot: Vertaald uit het Engels-Greenshot is een gratis en open source screenshot-programma voor Microsoft Windows. Het is ontwikkeld door Thomas Braun, Jens Klingen en Robin Krom en wordt gepubliceerd onder GNU General Public License, gehost door GitHub. Greenshot is ook beschikbaar voor macOS, maar als bedrijfseigen software via de App Store. Een tegenhanger van Greenshot is de vernieuwe screenshot applicatie van Windows 11. of snipping tools in MacOSX.

6. Handbrake – Om digitale videos te converteren

HandBrake is een gratis en opensource transcoder voor digitale videobestanden die in 2003 werd ontwikkeld door Eric Petit. De software wordt gebruikt om films en videobestanden te transcoderen naar een eenvoudiger te archiveren formaat. HandBrake is beschikbaar voor Linux, macOS en Windows. Het meestgebruikte scenario voor Handbrake is om bestanden in een groot formaat om te zetten naar een kleiner formaat.

7. Signal – veilig digitale berichtenservice

Signal is een platformonafhankelijke versleutelde berichtenservice die het internet gebruikt om privé- en groepsberichten te versturen. Ook het versturen van spraakberichten, afbeeldingen, video’s, en andere bestanden is mogelijk. Net zoals bij andere berichten diensten zoals Facebook Messenger en WhatsApp.

8. FireFox – Eeen geweldig stabiele webbrowser

Mozilla Firefox is een gratis, vrije en opensource-webbrowser ontwikkeld door het Mozilla-project en haar vrijwilligers. Firefox is gebaseerd op de Gecko-layout-engine uit het Mozilla-project. De naam is een Engelse bijnaam voor de rode of kleine panda. Wikipedia — Naast Microsoft Edge zijn Google Chrome, Safari, Opera en andere browsers een van de meest gebruikte browsers in Windows.

9. VLC – Media Player gratis multimediaspeler

VLC media player is een gratis multimediaspeler aangeboden door de community. Je kan er alle verschillende mediabestanden mee afspelen. VLC speelt bijna alle formaten speelt af waaronder: dvd’s, video-, en audio-cd’s. Voor Windows 10 of ouder is VLC een verademing omdat deze Windows-versies geen eigen codecs bevatten.

10. 7-ZIP – Archiveren en comprimeren

7-Zip is een computerprogramma om bestanden te archiveren en comprimeren. De broncode van het programma is vrij beschikbaar onder de voorwaarden van de LGPL, dit in tegenstelling tot die van sharewareprogramma’s als WinZip en WinRAR. Wikipedia

7-Zip installeren via Chocolatey: Choco install 7ZIP –y

11. Teamviewer – Voor op afstand computers over te nemen

TeamViewer is een programma dat samenwerking mogelijk maakt tussen verschillende personen door de ondersteuning voor bestandsdeling en afstandsbesturing. Het programma is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android. De Linux-versie is de Windows-versie die via de Wine-runtime gestart wordt. Wikipedia

12. TreeSize – Bestanden opsporen in Windows

TreeSize: Grote bestanden zorgen ervoor dat je harde schijf volgeraakt. Het is vaak een moeilijke zoektocht om te begrijpen welke documenten of systeembestanden dit gedrag veroorzaken met TreeSize kan je dit eenvoudig opsporen en oplossen.

13. ProtonVPN – Een veilige Zwitserse VPN

ProtonVPN is een snelle Zwitserse VPN die uw privacy beschermt. ProtonVPN is verkrijgbaar in een gratis-versie met beperkte mogelijkheden.

14. Microsoft Teams – Samenwerken in meerdere vormen

Microsoft Teams is een samenwerkingsoplossing die gebruikt kan worden om te videobellen, instant-messaging, chatten en documenten delen. Er bestaat een fat-client pakket dat je gratis kan installeren of je kan gebruik maken van Microsoft teams in de webbrowser.

15. Jitsi – Vergaderingen met video

Jitsi is een tegenhanger van Google Meet en Microsoft Teams die samenwerking op afstand optimaal ondersteund. Met Jitsi kunnen gebruikers videobellen, chatten en scherm delen.

16. Google Meet – Vergaderen in de webbrowser

Google Meet is de tegenhanger van Microsoft Teams die een soortgelijke functionaliteit aanbied om te kunnen telefoneren en chatten met vrienden of zakelijke contacten.

17. VirtualBox – Virtualisatie van besturingssystemen

VirtualBox is een vrij computerprogramma om besturingssystemen te draaien binnen een (ander) besturingssysteem. Dit gebeurt op basis van virtualisatie. VirtualBox is een tegenhanger van de in Microsoft ingebouwde Hyper-V.

18. CCleaner – Je computer cache opschonen

CCleaner is een freeware-programma gemaakt door Piriform om computers te onderhouden die werken onder Windows en macOS. Het programma probeert overbodige, ongebruikte of ongeldige bestanden op te sporen en te verwijderen. Wikipedia

19. Viber – Berichtenservice

Viber is een VoIP-applicatie van Viber Media, waarmee men naast telefoneren via het internet ook chat, foto’s, audio- en videoberichten kan versturen. De client-software is beschikbaar voor Android, BlackBerry OS, iOS, Symbian, Bada en Windows Phone, Windows, macOS, Linux en Windows 8. Wikipedia

20. WhatsApp – Instant messaging

WhatsApp is een mobiele app voor instant messaging ontwikkeld voor de smartphone. Met een internetverbinding is hiermee te chatten en kunnen digitale foto’s, geluids- en video-opnamen, documenten of GPS-coördinaten worden doorgestuurd. bellen kan via IP-telefonie. Wikipedia

21. Panda Antivirus – Gratis antivirussoftware

Panda Cloud Antivirus is antivirussoftware gemaakt door Panda Security, een bedrijf uit Spanje. Er bestaat een gratis versie en een betaalde. Het programma werkt met Collective Intelligence, een systeem dat gebruikmaakt van de kennis in de Panda Security-gebruikersgemeenschap en de cloud om malware te analyseren. Wikipedia

22. Adobe Acrobat Reader om PDF’s te lezen

Acrobat Reader is een computerprogramma van Adobe Systems waarmee pdf-bestanden zijn te lezen. Het programma heette tot in 2015 Adobe Reader, maar voorheen droeg het ook al de naam Acrobat Reader. Pdf-bestanden bevatten documenten en kunnen op bijna alle ondersteunde besturingssystemen worden bekeken en afgedrukt. Wikipedia

23. Google Chrome – Webbrowser

Google Chrome is een webbrowser ontwikkeld door Google. Google Chrome maakt gebruik van het op WebKit gebaseerde Blink en ook van andere openbronsoftware, vooral die van Mozilla. Google Chrome is gebaseerd op Chromium, een openbronproject van Google. Wikipedia

DE beste tegenhanger van Chrome is Microsoft Edge.

24. Microsoft OneDrive voor bedrijven of consumenten

Microsoft OneDrive, voorheen Windows Live Folders, Windows Live SkyDrive en Microsoft SkyDrive, is een dienst van Microsoft om bestanden op te slaan op internet. Wikipedia

Aanmelden en starten met OneDrive for Business – Quickstart

25. Dropbox – Bestanden delen in de Cloud

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten en ze tegelijkertijd delen met derden. Wikipedia

Welke software gebruik jij in Windows? Geef een reactie onderaan dit artikel!

Tagged: , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x