Hoe videobellen met Microsoft Teams? Handleiding + Video

Hoe videobellen met Microsoft Teams? Handleiding + Video

Ben je nog maar net gestart met Microsoft Teams en heb je hulp nodig met je eerste videovergadering op te zetten? Loop dan door dit 5-stappenplan om een vergadering uit te sturen, en deze op te starten.

Microsoft Teams vergaderingen kan je houden met mensen binnen je organisatie, maar ook met externe contacten die niet over Office 365 of teams beschikken.

Contacten die niet over Microsoft Teams beschikken krijgen een link in hun mailbox waarmee ze de online vergadering kunnen betreden. Ze kunnen dit doen via hun webbrowser, of op hun smartphone.

Videocalls uitgelegd in een filmpje

1. Open je Microsoft Teams programma

2. Open je agenda om een nieuwe videovergadering in te plannen

  • Druk bovenaan rechts op Nieuwe vergadering

3. maak een nieuwe videovergadering aan in Teams

  • Vul een titel in
  • Voeg je collega’s, vrienden, of externe contacten in
  • Selecteer de datum van de vergadering
  • Verstuur je uitnodiging

4. Ga je naar Outlook agenda, of je agenda online om je videovergadering te openen

5. Druk op nu deelnemen. (Externe gebruikers krijgen een soortgelijke weergave)

  • Je kan in de vergadering komen via je Microsoft Teams applicatie voor Windows 10. Of via de browser. En ook als gast (zoals in screenshot 2)
  • In de iconen onder nu deelnemen kan je een camera zien die je kan inschakelen voor je webcam te laten zien aan de andere personen.
  • Meer informatie om met externe te werken kan je hier vinden.
Deelnemen aan vergadering Teams
Deelnemen aan vergadering Teams

Lees ook

Microsoft teams handleiding in het Nederlands. Maak een SharePoint lijst vanuit Excel in Microsoft Teams. 10 leuke Microsoft Teams achtergronden. Voeg een distributielijst of Office 365 groep toe aan je Teams vergadering. Teams: Uitgelegd Door en Voor Kinderen

Jasper Bernaers

Jasper Bernaers

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt, geef een reactie onderaan in het artikel --> zodat je ook andere mensen helpt via deze reacties.

Geef een reactie