Starten met Powershell voor het beheer van Microsoft 365

Starten met Powershell voor het beheer van Microsoft 365

Wat is PowerShell?

PowerShell is een platformonafhankelijke oplossing voor taakautomatisering die bestaat uit een opdrachtregelshell, een scripttaal en een framework voor configuratiebeheer. PowerShell werkt op Windows, Linux en macOS. Bron.

Waarom PowerShell gebruiken voor Microsoft 365?

goede vraag! Ik som enkele redenen op:

  • Automatiseren: Bijvoorbeeld: EĆ©n script runnen tegen 1000 gebruikers.
  • Informatie opvragen die je grafisch niet kan zien in het Admin Center.
  • Informatie exporteren in Excel of andere bewerkbare bestandstypes.

Hoe starten met PowerShell?

Om nieuwe functionaliteiten te benutten binnen Microsoft 365Teams of Azure is het soms nodig om met PowerShell in te loggen. In deze praktische gids kan je aan de slag om de nodige Azure AD Preview module te installeren. Enkele voorbeeldscripts staan beschreven in het artikel.

Welke blogs kan je vinden op 365tips?

Get started voor het beheer met PowerShell via Microsoft Docs

Microsoft biedt verschillende manieren om te starten met PowerShell voor beginners. Neem zeker deze rubrieken door als je geen ervaring hebt! Soms is het zelf dan niet eenvoudig om aan de slag te gaan met PowerShell, scripts maken kost tijd en kennis. Soms kan Powershell Galery je op weg helpen om code te herbruiken.

Ervaring delen?

Welke scripts heb jij vaak nodig binnen Microsoft 365? Deel in de commentaar een korte omschrijving van je scrips of noden en ik antwoord met een blog in de toekomst.

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie