Meerdere teams accounts gebruiken in één applicatie – Microsoft Teams

Meerdere teams accounts gebruiken in één applicatie – Microsoft Teams

De vraag om meerdere Microsoft Teams accounts te gebruiken in één applicatie stijgt enorm gezien meer en meer organisaties volledig overstappen naar Teams.

Teams gebruikers werken voor meerdere organisaties of klanten en hebben één applicatie nodig waarin alle accounts gebrukt kunnen worden.

Ongetwijfeld zit de complexiteit voor Microsoft en de gebruikers in het feit dat je wel bereikbaar wenst te zijn en misschien de focus zal verleggen of verliezen als je op meerdere plaatsen tegelijk bent ingelogd.

Toch is het belangrijk dat hier een goede oplossing voor komt. — vandaag kan het helaas niet. Een alternatief is in één versie in de browser werken, in de andere in de Teams Client.

Stemmen kan je via: https://microsoftteams.uservoice.com/forums/555103-public/suggestions/17750851-i-want-to-use-multiple-teams-accounts-at-the-samebut

Tijdelijke oplossing: In meerdere vensters werken

De oplossing is op komst in februari 2021

Via de Microsoft Roadmap kan je steeds de laatste updates vinden en andere feature releases met datum raadplegen. (Handleiding roadmap)

Microsoft kondigde deze mogelijkheid eerder aan voor 2020. Helaas kunnen we zien dat deze is uitgesteld naar februari 2021.

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=68845

Andere blogs

Hoe starten aan een Microsoft Teams implementatie.
Externe toegang inschakelen om te kunnen samenwerken in Teams
Basis handleiding voor Microsoft Teams
Blokkeer downloaden van O365 bestanden bij een onbekend toestel
Teams gast toegang uitschakelen voor één Team zonder PowerShell

Jasper Bernaers

Jasper Bernaers

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt, geef een reactie onderaan in het artikel --> zodat je ook andere mensen helpt via deze reacties.

2 thoughts on “Meerdere teams accounts gebruiken in één applicatie – Microsoft Teams

  1. Workaround:
    Maak voor elk Teams account (per tenant dus) een bijbehorend profiel aan binnen de nieuwe Edge browser.
    Als je werkt met profiel A kun je dan in (teant)team A. Activeer je profiel B dan wordt een tweede Edge sessie gestart en met de webapp werk je dan in (tenant)team B. Door te schakelen tussen beide Edge vensters kun je dus simpel wisselen tussen het ene en andere team. Ik gebruik dit thuis om snel te schakelen tussen mijn Teams voor het werk en mijn Teams voor de kerk (en straks in Teams voor mijn gezin).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: