Achtergrond aanpassen met je eigen afbeelding in Microsoft Teams?

Achtergrond aanpassen met je eigen afbeelding in Microsoft Teams?

Microsoft heeft in 2020 een leuke feature toegevoegd aan Microsoft Teams om je thuiskantoor op te fleuren. Een eigen achtergrond toevoegen zorgt er voor dat je een gepersonaliseerde omgeving kan genieten tijdens videogesprekken.

Ik publiceerde ook foto gallerijen over deze onderwerpen: STAR WARS, IKEA, LEGO, KERST en ZOMER.

Een eigen achtergrond uploaden

Sinds juni 2020 is het mogelijk om zonder de onderstaande stappen achtergronden toe te voegen. Ontdek ook together-mode.

Achtergrond vervagen – blur

Via de verkenner in Windows 10

Navigeer naar C:\ -> Je gebruiker -> Appdata -> Roaming -> Microsoft -> Teams -> Backgrounds

Upload een afbeeldingen in de Uploads folder.

Je gebruikt best een resolutie zoals: 1.920 x 1.080.

Via Uitvoeren in Windows 10

Druk WINDOWS + R

Kopiƫr deze string in het uitvoeren venster en druk op enter %APPDATA%\Microsoft\Teams\backgrounds\

Op je Mac

Navigeer naar: Application Support ->  Microsoft ->  Teams -> Backgrounds ->  Uploads

Kopiƫr je eigen achtergrond naar de Uploads folder.

Heb je deze folder (nog) niet. Update je Microsoft Teams client en herstart je computer.

Hoe stel je deze achtergrond in?

Druk op de 3 bolletjes onderaan.

Druk op achtergrondeffecten weergeven.

Een video met meer uitleg!

KbWorks | 20% tijdsbesparing door digitaal samenwerken

Zie ook achtergronden van

WARNER BROS | LEGO | Star Wars | IKEA | Kerstmis | Friends | 2021 | Windows 10

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

20 thoughts on “Achtergrond aanpassen met je eigen afbeelding in Microsoft Teams?

 1. Klopt het dat deze functie nog niet voor iedereen beschikbaar is. Ik kan wel een foto uploaden naar het juiste mapje maar deze niet selecteren bij een vergadering.

  1. Hoi! als je de achtergronden van Microsoft Teams kan gebruiken dan zou je ook je eigen achtergrond moeten kunnen gebruiken.

 2. Je kan de verkorte string (%APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads) ook rechtstreeks in Windows Verkenner plakken in de taakbalk. Dat is makkelijker dan eerst Uitvoeren te openen.

  1. Dit zie je bij je eigen kadertje in spiegelbeeld, maar dit wordt opnieuw gespiegeld bij de gebruikers. Dus geen probleem, je moet je eigen achtergrond niet nogmaals spiegelen vooraf.

 3. Wanneer ik %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads intik bij ofwel direct de verkenner, of bij uitvoeren dan krijg ik de melding geen resultaten gevonden…

  1. Probeer dan eens onderstaande string, zonder de map \Uploads? Mogelijk is die map nog niet aangemaakt, waardoor Windows ze niet vindt.
   %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds

 4. Dank voor bovenstaande uitleg. Werkt erg leuk. Vraag: Hoe kan ik een door mij geĆ¼ploade achtergrond ook weer verwijderen?

 5. ik heb een achtergrond toegevoegd maar kan deze niet meer verwijderen uit de lijst? Blijft dit bestand eeuwig in teams staan?

 6. Kan de achtergronden niet instellen. Zie ze wel in de Uploads map staan maar als ik ze daar selecteer geeft teams een foutmelding.

 7. Beste, grootste probleem met de (eigen) achtergronden vind ik de manier waarop je zelf in beeld komt. En met name als je beweegt. Vaak komt dan de echte achtegrond in vlekken naar voren. Is daar een trucje voor om dit te verminderen? Misschien grootte van het gekozen bestand of kwaliteit internet verbinding of lichtinval?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: