Op de beste manier een presentatie delen vanuit Microsoft Teams

Op de beste manier een presentatie delen vanuit Microsoft Teams

Welkom in 2020! Het jaar waarin we sedert maart massaal thuiswerken. Hét jaar waarin je af en toe nog een collega een presentatie ziet delen zonder de presentatie modus te gebruiken, spijtig! Vaak zie je dat mensen hun scherm delen, de presentatie niet starten en maar liggen klikken op de slides… 🙂

Er is maar één manier om je scherm te delen als je een presentatie start. En dat is via de ingebouwde Microsoft Teams presentatiemodus. Voordelen voor de attendees of gasten is dat ze zelf kunnen doorklikken naar de volgende of vorige slide. Praktisch als mensen soms hun aandacht verliezen bij een presentatie.

Je Microsoft Teams presentatie delen via de presentatiemodus

Start je vergadering. Als je niet weet hoe je aan de slag kan met een nieuwe lees dan vlug even deze tip.

Druk op inhoud delen

Selecteer PowerPoint

Selecteer je recent gebruikte PowerPoint presentatie OF klik op Browsen en zoek je presentatie op Microsoft Teams op.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf door de slides te gaan!

Via de bovenstaande 2 pijltjes kan men ← → navigeren door de slides.

Bekijk ook deze uitleg in het onderstaand filmpje

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie onder de artikels!

4 thoughts on “Op de beste manier een presentatie delen vanuit Microsoft Teams

  1. Goedemiddag Jasper, als er een presentatie op een beamer wordt gegeven, kan deze dan ook gelijktijdig gedeeld worden in TEAMS?

    1. Hoi Monique! Jazeker. De meest belangrijk tip is dat we altijd denken alsof de beamer een deelnemer is van de vergadering. Dus deze beamer aan een aparte computer aansluiten of werken met software die dit toelaat. Soms kan je je scherm delen met je beamer maar dan is de beste oplossing dupliceren van je beeld.

  2. goedemiddag, ik heb nu een paar keer in MS Teams ervaren dat ik als presentator wel de slideshow modus van mijn powerpoint presentatie zie, maar de deelnemers zien de normale modus. Ook als ik stop met delen en opnieuw deel, dan nog zien de deelnemers niet de slide show. Nadeel is dat geanimeerde slides dan niet werken. Hoe kan ik dit oplossen?
    Dank en groet, Claudia

    1. Hoi Claudia, normaal gezien moeten de deelnemers deze modus kunnen zien als je de PowerPoint zelf aanklikt. Wat je kan doen is testen door je privé account toe te voegen en in een browser inloggen en kijken wat deze “testpersoon” ziet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: