Een goedkeuringsflow maken binnen SharePoint of Teams

Een goedkeuringsflow maken binnen SharePoint of Teams

Wil je je Microsoft Teams hub goed inrichten en gestructuurd te werk gaan dan kan dit artikel je alvast helpen om een eerste process te defineren. Dit proces is gebouwd op een bibliotheek binnen SharePoint. Deze bibliotheek kan je inpluggen als een tab in Microsoft Teams. Ook kan je met de standaard ingebouwde bibliotheken aan de slag. Navigeer naar je SharePoint site via Microsoft Teams zoals in dit artikel.

Maak een stroom aan via PowerAutomate

surf naar: https://flow.microsoft.com – zoek naar “Goedkeuring starten wanneer een nieuw item is toegevoegd”

Selecteer doorgaan

Zorg ervoor dat je de nodige rechten hebt tot SharePoint en een Exchange Online mailbox.

Selecteer je Microsoft Teams of SharePoint site

Je kan een aparte bibliotheek aanmaken en deze mappen in je Microsoft Teams via tabs. In dit geval gaan we aan de slag met de standaard Documenten bibliotheek.

Selecteer de persoon die de goedkeuring mag geven

Via toegewezen aan kan je een persoon selecteren die de goedkeuring mag ontvangen. Het is ook mogelijk om meerdere personen te selecteren.

Overzicht van je flow

Je flow is nu klaar. Je bent vrij om te de template aan te passen. Het voordeel is dat je de blokken niet zelf hoeft te maken en sneller processen kan definiëren.

Flow testen

Je krijgt via deze template een mailtje om je goedkeuring te geven. Dit kan ook via Teams ontvangen worden.

Je flow testen kan ook door op Testen te drukken en de stappen mee te volgen die het proces dat je hebt gebouwd te doorlopen.

Goedgekeurd! 🙂

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie