365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Hoe kan u alle e-mails downloaden vanuit Microsoft Outlook in Windows? (PST-bestand)

Welkom bij onze eenvoudige gids over het downloaden van alle e-mails vanuit Microsoft Outlook. Het kan verschillende redenen hebben waarom je ervoor wilt zorgen dat je al je e-mailgegevens op je computer hebt opgeslagen. Misschien wil je een back-up maken, of wil je je e-mails raadplegen zonder een internetverbinding. Wat de reden ook is, deze handleiding helpt je bij het exporteren van al je e-mails vanuit Outlook naar een lokaal opgeslagen bestand.

Waarom is het belangrijk om je e-mails te downloaden?

Het downloaden van al je e-mails vanuit Outlook heeft een aantal voordelen. Ten eerste heb je altijd een lokale kopie van je e-mails bij de hand, wat handig kan zijn in situaties waarin je geen internetverbinding hebt. Ten tweede zorgt het maken van een back-up van je e-mails ervoor dat je gegevens veilig zijn, zelfs als er iets met je Outlook-account gebeurt, zoals een storing of het per ongeluk verwijderen van je e-mails. Door je e-mails te downloaden, heb je volledige controle over je gegevens en kun je ze op elk gewenst moment raadplegen.

Stap 1: Outlook opstarten en inloggen

Om te beginnen, start je Microsoft Outlook op je computer. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het account waarvan je de e-mails wilt downloaden. Als je meerdere accounts hebt, selecteer dan het juiste account voordat je verdergaat.

Stap 2: E-mails exporteren naar een PST-bestand

Om je e-mails te downloaden, gaan we ze exporteren naar een PST-bestand. PST staat voor Personal Storage Table en is een bestandsindeling die door Outlook wordt gebruikt om gegevens op te slaan, waaronder e-mails, contacten en agenda-items.

Wat is een PST-bestand?

Een PST-bestand is een lokaal opgeslagen bestand waarin je al je Outlook-gegevens kunt bewaren. Het is als een archief waarin je e-mails, contacten, agenda-items en andere gegevens kunt opslaan. Door je e-mails naar een PST-bestand te exporteren, kun je ze gemakkelijk overzetten naar een andere computer of bewaren als back-up.

Waarom een PST-bestand gebruiken voor export?

Het gebruik van een PST-bestand voor export biedt verschillende voordelen. Het is een gangbare bestandsindeling die wordt ondersteund door verschillende versies van Outlook, waardoor je je e-mails gemakkelijk kunt importeren als je ze later wilt herstellen. Bovendien behoudt een PST-bestand de interne structuur van je e-mails, inclusief mappen, submappen en bijlagen.

Stap 3: Het exportproces starten

Afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt, kunnen de stappen voor het exporteren naar een PST-bestand enigszins verschillen. Hieronder worden de stappen uitgelegd voor verschillende versies van Outlook:

Exporteren in Outlook 2019/2016/2013

 1. Klik op het tabblad “Bestand” in de menubalk bovenaan het scherm.
 2. Selecteer “Openen en exporteren” en kies vervolgens “Importeren/exporteren”.
 3. In het geopende venster selecteer je “Naar een bestand exporteren” en klik je op “Volgende”.
 4. Kies “Outlook-gegevensbestand (.pst)” en klik op “Volgende”.
 5. Selecteer de map waarvan je de e-mails wilt exporteren. Als je alle mappen wilt exporteren, zorg er dan voor dat je het bovenste niveau selecteert.
 6. Kies een locatie op je computer waar je het PST-bestand wilt opslaan en geef het een naam.
 7. Klik op “Voltooien” om het exportproces te starten.

Exporteren in Outlook 2010

 1. Ga naar het tabblad “Bestand” in de menubalk bovenaan het scherm.
 2. Klik op “Opties” en selecteer vervolgens “Geavanceerd”.
 3. Scroll naar het gedeelte “Exporteren” en klik op “Exporteren”.
 4. Kies “Naar een bestand exporteren” en klik op “Volgende”.
 5. Selecteer “Outlook-gegevensbestand (.pst)” en klik op “Volgende”.
 6. Selecteer de map(s) die je wilt exporteren en klik op “Volgende”.
 7. Blader naar de locatie waar je het PST-bestand wilt opslaan, geef het een naam en klik op “Voltooien”.

Exporteren in Outlook voor Mac

 1. Klik op het menu “Bestand” in de menubalk bovenaan het scherm.
 2. Selecteer “Exporteren” en kies vervolgens “Outlook voor Mac-archief”.
 3. Kies de mappen die je wilt exporteren en klik op “Doorgaan”.
 4. Selecteer een locatie op je computer om het PST-bestand op te slaan en klik op “Opslaan”.

Stap 4: Het gedownloade PST-bestand opslaan

Zodra het exportproces is voltooid, heb je een PST-bestand met al je geëxporteerde e-mails. Sla dit bestand op een veilige locatie op, bijvoorbeeld op je computer of een externe harde schijf. Dit zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot je e-mails, zelfs als er iets met je Outlook-account gebeurt.

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt met succes al je e-mails gedownload vanuit Microsoft Outlook. Door je e-mails naar een PST-bestand te exporteren, heb je een lokale kopie van al je e-mailgegevens die je kunt bewaren als back-up of kunt raadplegen zonder een internetverbinding. Volg de bovenstaande stappen regelmatig om ervoor te zorgen dat je e-mailgegevens veilig en toegankelijk blijven.

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x