10 redenen om OneDrive for Business te gebruiken!

10 redenen om OneDrive for Business te gebruiken!

Waarom Onedrive geburiken? Hieronder lees je de 10 belangrijkste redenen om OneDrive for Business of OnDrive voor bedrijven te gebruiken.

1. 1 TB Opslag

Bestanden opslaan en delen met 1 TB aan opslag in OneDrive

2. Versioning / versiegeschiedenis

Met online versiegeschiedenis kan je oudere versies van al je bestanden bekijken en herstellen in je OneDrive. Je kan tot 500 versies terug! Versiegeschiedenis werkt met alle bestandstypen, inclusief PDF-bestanden, CAD-bestanden, foto’s en video’s. Je kan mogelijk verwijderde OneDrive-bestanden herstellen of Verwijderde items van SharePoint herstellen uit de Prullenbak, mocht je dat willen.

3. Veiligheid

Ransomware-detectie zit ingebouwd om je bestanden te kunnen herstellen bij ransomware. Met Ransomware detectie wordt je gewaarschuwd wanneer je OneDrive-bestanden is aangevallen. bestanden. Ransomware is een kwaadaardige software (malware) waarmee men toegang tot uw bestanden neemt en de controle terug geeft wanneer men je betaald aan de hacker.. https://support.office.com/nl-nl/article/ransomware-detectie-en-het-herstellen-van-uw-bestanden-0d90ec50-6bfd-40f4-acc7-b8c12c73637f?omkt=nl-NL&ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

OneDrive Personal Vault of persoonlijke kluis komt ook naar OneDrive For Business!

4. Altijd Online

Je bestanden zijn altijd van overal beschikbaar via https://portal.office.com of https://Onedrive.com

5. Automatische je foto’s uploaden

Foto’s en Video’s automatisch opslaan met OneDrive. https://support.office.com/nl-nl/article/foto-s-en-video-s-automatisch-opslaan-met-onedrive-voor-android-66605e54-48b8-4f55-bcff-34159702e344?omkt=nl-NL&ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

6. Mobiele app

Er bestaat een mobiele app voor elk platform. Android, iOS. Uiteraard ook voor Windows 10, Mac etc..

7. Sync on demand

Met OneDrive files on-Demand kan je toegang krijgen tot al je bestanden in OneDrive zonder deze allemaal te hoeven downloaden en zonder gebruik te moeten maken van opslagruimte op je computer. Niet alleen voor Windows, ook voor Mac files on-demand gebruiken op de Mac.

Handig als je geen 1000GB plaats hebt op je Mac of PC, toch?

Handig dat je een icoontje hebt van je document, film, pdf etc.. en je je gebruikersbeveling niet moet verminderen.

https://support.office.com/nl-nl/article/schijfruimte-besparen-met-onedrive-bestanden-op-aanvraag-voor-windows-10-0e6860d3-d9f3-4971-b321-7092438fb38e?omkt=nl-NL&ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

8. Gemakkelijk bestanden delen

Met OneDrive kan je foto’s, Microsoft Office-documenten, andere bestanden en volledige mappen delen met iedereen. De bestanden en mappen die je in OneDrive opslaat, zijn privĆ© tot je ze besluit te delen. Je kan op elk gewenst moment stoppen met delen.

https://support.office.com/nl-nl/article/Bestanden-en-mappen-in-OneDrive-delen-9fcc2f7d-de0c-4cec-93b0-a82024800c07

9. Verwijderde items terughalen

Je kan bepaalde bestanden of Foto’s op OneDrive verwijderen maar ook verwijderde bestanden terugzetten vanuit de Prullenbak van OneDrive.

https://support.office.com/nl-nl/article/Bestanden-of-mappen-van-OneDrive-verwijderen-21fe345a-e488-4fa7-932b-f053c1bebe8a

10. OneDrive zit in elke subscriptie

OneDrive zit in elke Office 365 & Microsoft 365 subscriptie. Check ook het licentie overzicht. Lees alle OneDrive blogs, hier! Snelstart.

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

4 thoughts on “10 redenen om OneDrive for Business te gebruiken!

 1. beste Jasper,

  ik (en Microsoft..) worstel vaak met het verschil tussen OneDrive voor privƩ gebruik en OneDrive for Business.

  Zo heb ik de indruk dat alles wat je met foto’s kan doen in OneDrive (privĆ©) niet kan in OneDrive for Business, daar vind ik bv. in de linkerbalk niks specifiek voor “foto’s”. Klopt dat?

  ik synchroniseer mijn smartphone met OneDrive for Business omdat ik daar meer opslagruimte heb, maar heb indruk dat ik daardoor geen gebruik kan maken van de specifieke functies voor beheer en zoeken van foto’s.

  Enige tip om dat wel te kunnen doen?

  1. Hoi Sam,

   Het klopt inderdaad dat er verschillende functionaliteiten anders zijn in de consumer versie ten op zichte van de Onedrive For Business. Super spijtig.

   Sind een tijdje kan je wel automatisch foto’s uploaden met OneDrive for Business en beschik je over 1024GB opslag.

   Welke functies mis je bij OneDrive for Business?

  1. Hoi Sam, dat gaat moeilijk worden. Albums maken doe ik op SharePoint of Teams in mappen. Een mogelijkheid zou tagging kunnen zijn van SharePoint maar dat gaat het snel complex maken vrees ik..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: