365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Eenvoudige stappen voor het activeren van Azure Information Protection voor Microsoft 365

Welkom bij onze blog over het high-level activeren van Azure Information Protection voor Office 365. Als organisatie wilt je waarschijnlijk je vertrouwelijke informatie beschermen en ervoor zorgen dat deze alleen toegankelijk is voor de juiste mensen. Azure Information Protection is een service van Microsoft die je kan helpen om deze vertrouwelijke informatie te beschermen door middel van geclassificeerde en gemarkeerde documenten en e-mails.

In deze blog zullen we je laten zien hoe je Azure Information Protection op een high-level kunt activeren voor je Office 365 Tenant. We zullen je stap voor stap door het proces leiden en je laten zien hoe je de service kunt configureren om te voldoen aan de behoeften van je organisatie. We geven ook enkele tips over hoe je het meeste uit Azure Information Protection kunt halen. Laten we dus snel beginnen met het activeren van Azure Information Protection voor je Office 365 Tenant.

Wat is Azure Information Protection voor Microsoft 365?

Azure Information Protection (AIP) is een cloudgebaseerde oplossing waarmee organisaties documenten en e-mails kunnen classificeren en beschermen door labels toe te passen. Labels kunnen worden aangebracht op de volgende manieren:

  • Automatisch door beheerders met behulp van regels en voorwaarden
  • Handmatig door gebruikers manueel.
  • Door een combinatie waarbij beheerders de aanbevelingen definiëren die aan gebruikers worden getoond. Tooltips.

De beheerder kan bijvoorbeeld een label configureren met regels die gevoelige gegevens detecteren, zoals creditcardgegevens. In dit geval kan elke gebruiker die creditcardgegevens opslaat in een Word-bestand een tooltip boven aan het document zien met een aanbeveling om het relevante label voor dit scenario toe te passen.

Een praktische tip: Start met testen op een test-omgeving of test-tenant. Information protection kan je best eerst in een pre-productie omgeving uitwerken en dan naar je productie omgeving brengen. een test tenant maak je via deze blog.

Start vanuit het Azure Admincenter

Surf naar: https://portal.azure.com/ of gebruik de directe link naar de activatiepagina: https://portal.azure.com/#blade/Microsoft_Azure_InformationProtection/DataClassGroupEditBlade/rmsSettingsBlade

Druk op activeer bovenaan links

Installatie voltooien

Wacht af tot de activatie voltooid is.

Standaard labels

De standaard labels kan je hier terugvinden. Praktisch gezien hebben labels die een protection ‘activatie’ ✓ hebben staan enkel de juiste invloed. Deze zijn echt beschermd.

Dit is een voorbeeld beleid voor Azure Information protection

Praktische test in Outlook Online

Open je Outlook online via: https://outlook.office.com/mail/inbox

Maak een test e-mail, en gebruik een label dat protection heeft aangevinkt staan ✓.

Belangrijk hier zijn 2 dingen.

In deze mail krijg je sowieso de boodschap dat je naar buiten zult mailen. Niet intern. Goed om weten.

Je ziet bij sensitivity: Confidential – Finance staan. Dit label had een protectionlabel aan staan.

Test via de ontvanger

In Outlook of Online Online kan je het best testen. Beide scenario’s zijn relevant om te testen. Information protection is iets wat echt diep moet getest worden voor uit te rollen naar de volledige organisatie.

Druk op lees dit bericht aan de kant van de ontvanger.

Geef toegang indien nodig.

Of gebruik Microsoft Outlook

Log een extra keer in om zeker te zijn dat jij het bent.

Tagged: , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x