365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Waarom zou je Azure Active Directory Premium P1 in Microsoft 365 Business gebruiken?

Azure Active Directory Premium P1 zit vanaf 21 april 2020 in elke Microsoft 365 Business premium licentie.

Belangrijk want alle KMO’s hebben P1 mogelijkheden nodig om hun moderne werkplaats in te richten.

Wat is relevante technologie voor de KMO markt?

1. Cloud App Discovery

Moderne bedrijven werken met een Bring Your Own Device (BYOD) scenario om van thuis te kunnen werken. IT-afdelingen zijn vaak niet op de hoogte van alle cloud-applicaties die hun medewerkers voor hun werk gebruiken. Als gevolg daarvan maken beheerders zich vaak zorgen over ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsgegevens, mogelijk datalekken en andere beveiligingsrisico’s die inherent zijn aan de applicaties.

  • Ontdek applicaties en meet het gebruik aan de hand van het aantal gebruikers, het verkeersvolume of het aantal webverzoeken aan de applicatie.
  • Identificeer de gebruikers die applicaties gebruiken.
  • Exporteer gegevens voor aanvullende offline-analyse
  • Prioriteit geven aan applicaties om deze onder IT-controle te brengen en applicaties eenvoudig te integreren om single sign-on en gebruikersbeheer mogelijk te maken.

Starten met Cloud App Discovery

2. Application Proxy

Veel organisaties draaien bedrijfskritische apps on-premise, en met de komst van remote en work from home scenario’s wordt het belangrijk om iedereen in staat te stellen om deze apps overal veilig te kunnen gebruiken. Azure AD Application Proxy is een agent die toegang geeft tot uw on-premises apps, zonder een brede toegang tot uw netwerk te openen.

https://docs.microsoft.com/azure/active-directory/manage-apps/application-proxy

3. Dynamische groepen

helpen bij het automatiseren van IT- en bedrijfsprocessen door het automatisch toevoegen/verwijderen van gebruikers uit beveiligingsgroepen op basis van hun kenmerken, waardoor de administratieve rompslomp van het toevoegen en verwijderen van gebruikers wordt verminderd. U kunt attributen zoals “verkoopafdeling” definiëren om bijvoorbeeld een gebruiker dynamisch in een bepaalde groep te plaatsen. U kunt dynamische groepen gebruiken om gebruikers automatisch aan groepen toe te wijzen en vervolgens deze groepen gebruiken om toegang tot applicaties te verlenen.

https://docs.microsoft.com/azure/active-directory/users-groups-roles/groups-create-rule

4. Passwordless authentication

Door de veelheid aan apps die we dagelijks gebruiken, kunnen wachtwoorden frustrerend zijn om te onthouden en gemakkelijk worden overtreden. Wachtwoordloze authenticatie maakt het leven gemakkelijker voor u door het wachtwoord te vervangen door iets wat u hebt, plus iets wat u bent of iets wat u weet.

Microsoft biedt de volgende drie wachtwoordloze authenticatieopties die integreren met Azure AD – Windows Hello for Business, Microsoft Authenticator app en FIDO2 beveiligingssleutels.

Passwordless authentication voor Azure Active Directory

Lees ook

Microsoft 365 E3 licentie
Microsoft 365 F3! De vroegere F1 licentie
Office 365 licenties vergelijken?
Hoe voeg je Office 365 licenties toe aan groepen van mensen

Tagged: , , , , , , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x