Handleiding: Een Microsoft teams gesprek opnemen?

Handleiding: Een Microsoft teams gesprek opnemen?

Wist je dat je elk gesprek kan opnemen in Microsoft Teams?

Opnames kunnen gebruikt worden om vergaderingen vast te leggen in afwezigheid van collega’s of klanten.

Je kan deze opnames ook gebruiken om afspraken na te gaan of om de kwaliteit van je dienstlevering te verbeteren.

Via deze blog leg ik uit hoe je een opname kan aanmaken, die je via de instructies kan delen in een Microsoft Teams kanaal. Je kan de opname ook downloaden om te distribueren naar andere kanalen.

Sinds kort kan je opnames ook makkelijk(er) delen via OneDrive.

Een opname starten

Druk tijdens je gesprek op opname starten.

Stoppen met opname

Druk tijdens het gesprek op opname stoppen. Of sluit de vergadering af. De opname zal automatisch stoppen

Nu: De vergadering zal automatisch op OneDrive geplaats worden

Elke teams-vergadering die opgenomen zal worden, staat automatisch op OneDrive in de map ‘Opnamen’ en wordt standaard gedeeld met alle aanwezigen van de vergadering (behalve met externe deelnemers).

Bij een kanaalvergadering zal de opname van de vergadering in het kanaal verschijnen. Alle leden van het kanaal kunnen de vergadering herbekijken, ook als ze afwezig waren tijdens de vergadering.

Vroeger werden alle opnames automatisch op Microsoft Stream geplaats zoals je onderaan in dit artikel kan zien. Sinds juni 2021 zullen alle opnames automatisch op OneDrive for business geplaats worden tenzij de administrator dit anders heeft geconfigureerd.

Via OneDrive online open “opnamen”.

Druk met je rechtermuisknop op de opname die je wenst te delen en deel deze vervolgens. Alle tips over delen; hier.

Vroeger: De vergadering zal automatisch op Microsoft Stream geplaats worden

het kan tot 30 minuten duren voor je je vergadering kan raadplegen. Vaak gaat het supersnel. Sinds kort kan je opnames later ook makkelijk delen via OneDrive. Meer hierover lees je in deze blog.

De opname is geslaagd

Je opname zal je kunnen raadplegen via de Chat van het laatste gesprek. Enkel de persoon die opneemt, en alle aanwezigen van de organisatie die de opname heeft uitgevoerd kan de opname bekijken.

teams spotlight recording

Spotlight recording is helaas niet mogelijk. In de recording zie je de 2×2 recording als je later terugkijkt!

Snel delen met de volledige organisatie

Druk op delen – Delen

Delen met specifieke personen?

Druk op openen in Microsoft Stream

Delen met specifieke personen

Maak een selectie van de groepen – personen waarmee je dit specifiek gesprek wenst te delen.

Of kies Iedereen in uw bedrijf toestaan deze video weer te geven. Maar dan kan je beter werken me de vorige stap. (dat werk sneller)

Inkorten of Trimmen via Microsoft Teams

Surf naar: Microsoft Stream om in Ć©Ć©n overzicht al je content te zien van de opnames die je eerder hebt gemaakt.

Druk op een filmpje, kies onderaan instellingen en druk op Trim.

Selecteer onderaan het nieuwe start en eindpunt om je opname in te korten.

Via delen in Microsoft Stream

Je kan de video delen via de rechtstreekse URL in bijvoorbeeld Yammer. Microsoft Teams. (andere kanelen of Teams) als je de link niet wenst door te mailen.

Maak een Microsoft Stream tabblad

Druk in een Microsoft Team of Kanaal op de +

Voeg stream toe

Kies video

Je kan een kanaal maken in Stream of Ć©Ć©n specifieke video delen.

Iedereen kan nu je opname bekijken

Download je video

Je opname downloaden kan je via Microsoft Stream. Je kan je opname op OneDrive plaatsen en deze via deze weg delen met externe mensen om hun ook het bestand aan te bieden.

Video: Hoe kan ik een vergadering opnemen en delen in Microsoft Teams?
Bron: Debby & Paul van kbworks

Oh ja, het is ook sinds kort mogelijk om video’s automatisch op te slaan op je OneDrive ipv Stream. Sneller delen dus makkelijker!

Lees ook een de volledige nederlandstalige handleiding

Online-Vergaderen-in-Microsoft-Teams

Via de website van Roel Peeters

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

11 thoughts on “Handleiding: Een Microsoft teams gesprek opnemen?

 1. Vraag over Downloaden opnames gemaakt in Teams

  Hallo, voor onderwijsdoeleinden heb ik een Teams kanaal aangemaakt voor 40 studenten (ik sta zelf vermeld als eigenaar). Diverse studenten hebben opnames van colleges of werkgroepen gemaakt. Meerdere opnames (die wel nog aanwezig zijn en bekeken/beluisterd kunnen worden) zijn niet te downloaden, anderen weer wel te downloaden (door mijzelf, dus niet alleen door de student die de opname gemaakt heeft). Heeft iemand een idee hoe de eerste groep toch kan worden gedownload?

  Dank, Frank

  1. Hoi Frank, volgens mij is het nu geen geweldige oplossing met stream. Misschien kan het helpen dat opnames altijd door dezelfde personen gemaakt worden. Binnenkort zal de video op SharePoint komen. Dat gaat volgens mij veel problemen oplossen. Groetjes, Jasper

 2. Dag Jasper,
  We willen een gesprek tussen twee personen opnemen in teams, maar zouden graag enkel de persoon die spreekt in beeld willen hebben. Nu toont de opname altijd beide kanalen: links een spreker, en rechts de andere spreker. Kan dit gekozen worden?
  dankjewel,
  Lore

  1. Hoi Brechtje, dat gaat helaas niet. Wel met screenshots of copy-paste. Maar niet in een recording. Misschien kan je op het laatste van de opname even door de chat scrollen zodat dit wel in de recording zit?

 3. Hallo, Ik ben leerkracht op een basisschool en een van mijn leerlingen heeft de les (vergadering) opgenomen. I.v.m de AVG is dit bij ons niet toegestaan, is het mogelijk dat ik deze kan verwijderen?
  Het is per ongeluk gegaan, ik heb de vraag ook bij de leerling neergelegd om hem te verwijderen maar dat is nog niet gebeurd/ gelukt.
  Hopelijk kan ik het zelf oplossen (mochten nu meer leerlingen dit ineens gaan doen).

  Groet Danielle

  1. Hoi Danielle! Je kan misschien inloggen in Microsoft Stream en de vergadering verwijderen..

   Als het niet lukt kan de administrator dat enkel. Misschien is het beter dat ze opnames niet toelaten als dat niet mag volgens de AVG regels. Ik ga er zeker een blog over maken.

 4. Hoi, Hoe kan ik hem opnemen op Teams en dan tegelijk de chat gebruiken? Want mijn leerling zei dat erbij stond dat de leerling gedempt is. Hoe kan ik hem toestemming geven om de chat te gebruiken?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: