Reset een Windows 10 toestel met Windows Autopilot

Reset een Windows 10 toestel met Windows Autopilot

Windows Autopilot is een collectie van technologieën om: Nieuwe Windows toestellen uit te rollen zonder één enkele interactie. (zero-IT). Toestellen te resetten, te herstellen en veel meer.

Ervan uitgaand dat je standaard een Windows Autopilot omgeving maakt zonder manuele IT-Interacties.

Dit betekend dat je een toestellen kan uitrollen zonder het technisch aan te raken. Dat is het gewenste scenario bij een autopilot omgeving.

Als er eens een probleem is wil je via dezelfde je toestellen benaderen. Je wil niet zoeken naar problemen op één toestel. Je wil dit toestel brengen in dezelfde staat als alle andere toestellen.

Druk daarom af en toe op reset. Als een toestel vaak problemen geeft wil je niet meer gaan uitzoeken hoe het allemaal verkeerd is gelopen.

Voorbereiding

  • Maar eerst een Windows Autopilot demo-omgeving.

Open je devicemanagement console

Autopilot Reset

  • Klik bovenaan op Autopilot Reset
  • Je toestel zal na 45 minuten automatisch herstarten en gereset worden.
  • De gebruiker krijgt één melding om hem op de hoogte te stellen.

Als je nu de reflex maakt, er is nog werk aan de winkel. Dan betekend dat eigenlijk dat er ruimte voor verbetering is om je toestellen in beheer te nemen met EndPoint Manager.

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook andere door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie