Reset een Windows 10 toestel met Windows Autopilot

Reset een Windows 10 toestel met Windows Autopilot

Windows Autopilot is een collectie van technologieën om: Nieuwe Windows toestellen uit te rollen zonder één enkele interactie. (zero-IT). Toestellen te resetten, te herstellen en veel meer.

Ervan uitgaand dat je standaard een Windows Autopilot omgeving maakt zonder manuele IT-Interacties. Dit betekend dat je een toestellen kan uitrollen zonder het technisch aan te raken. Dat is het gewenste scenario bij een autopilot omgeving. Als er eens een probleem is wil je via dezelfde je toestellen benaderen. Ik bedoel, je wil niet zoeken naar problemen op één toestel. Je wil dit toestel brengen in dezelfde staat als alle andere toestellen. Goedwerkend en performant. Met nieuwste software, updates en alles wat je organisatie nodig heeft.

Druk daarom af en toe op reset. Als een toestel vaak problemen geeft wil je niet meer gaan uitzoeken hoe het allemaal verkeerd is gelopen. De tijd van manipulaties op één toestel is helaas gepasseerd. Niemand wil nog bezig zijn met detailwerk en ‘troubleshooten’ wanneer in de moderne werkplaats andere zaken prioriteiten moeten krijgen. Zoals automatiseren, self-service uitbouwen, standaarden formuleren, Security optimalisaties, securescore en noem maar op. In deze blog laat ik zien hoe je een toestel kan resetten.

Lees ook in 15 stappen naar een moderne werkplaats.

Voorbereidende stappen

  • Maar eerst een Windows Autopilot demo-omgeving.

Open je devicemanagement console

Autopilot Reset

  • Klik bovenaan op Autopilot Reset
  • Je toestel zal na 45 minuten automatisch herstarten en gereset worden.
  • De gebruiker krijgt één melding om hem op de hoogte te stellen.

Als je nu de reflex maakt, er is nog werk aan de winkel. Dan betekend dat eigenlijk dat er ruimte voor verbetering is om je toestellen in beheer te nemen met EndPoint Manager.

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie onder de artikels!

Geef een reactie